RETNINGSLINJER
Alkoholpolitik
Hverken elever eller medarbejdere må indtage alkohol i skoletiden. Dette gælder såvel i undervisningstiden på skolen, som til skolefester og ved ekskursioner og lejrture.
Forældrene i 7. klasse udarbejder for den enkelte klasse en alkoholpolitik, der gælder uden for skoletiden. SSP besøger skolens 7. klasser vedrørende dette emne.
Elektronisk kommunikation
Personale- og ForældreIntra anvendes til information medarbejdere imellem og mellem skole og hjem
Det forventes, at forældre og medarbejdere holder sig opdateret med informationerne.
Euforiserende stoffer
Indtagelse og formidling af euforiserende stoffer er ikke bare hjemsendelsesgrund, men også bortvisningsgrund.
Frikvarterer
Elever fra 0.-6. klasse må ikke forlade skolens område.
Fra 7. klasse må eleverne forlade skolens område i skoletiden.
Det er tilladt at være inde i frikvartererne med den undtagelse, at 0.-6. klasse skal være ude i 10-frikvarteret og spisefrikvarteret. Faglokalerne og klasselokalerne fra 0.-6. klasse skal være låst i frikvartererne.
Hensyntagen
Det forventes, at alle tager hensyn til hinanden, så vi kan færdes trygt på og ved skolen. Der skal også tages hensyn til skolens bygninger og inventar, så Kildegård kan forblive et rart sted at være.
Kighoste
Smitte
Børn betragtes først som beskyttet mod Kighoste, efter de er vaccineret 2 gange mod sygdommen.
Selvom de fleste børn er vaccineret mod Kighoste forekommer sygdommen af og til, da vaccinationen ikke giver fuldstændig beskyttelse.
Sygdommen skyldes en bakterie. Smitten spredes gennem luften. Smitterisikoen er størst i forkølelsesstadiet.
Inkubationstiden er fra 7 – 10 dage.
Symptomer
Sygdommen begynder som en almindelig forkølelse med snue og tiltagende tør hoste.
Efter 1 til 2 uger kommer de karakteristiske hosteanfald med hivende indånding.
Barnet kan få åndenød og kaste op i forbindelse med hosteanfaldene.
Efter 2 – 4 uger aftager hosteanfaldene. Sygdommen er ofte overstået efter 6 – 8 uger.
Børn med Kighoste befinder sig bedst i frisk luft, hvorfor man skal prøve at få dem ud så meget som muligt.
Behandling
I visse tilfælde anbefales forebyggende behandling til børn, der har været udsat for smitte med Kighoste. Det anbefales derfor at kontakte egen læge hvis:
- Barnet er under 6 mdr.
- Barnet er 6-24 mdr. og barnet ikke er vaccineret eller kun er vaccineret en gang.
- Barnet er 6-24 mdr. og barnet har tidlige symptomer på Kighoste trods vaccination.
Forholdsregler
- Uvaccinerede mindre søskende bør ikke komme i klassen.
- Uvaccinerede mindre søskende holdes så vidt muligt adskilt fra søskende, der går i klassen.
Børn med kighoste må komme i skole, når de kan følge de daglige aktiviteter, og hosteanfaldene ikke længere giver vejrtrækningsbesvær eller opkastninger.
Spørgsmål til ovenstående rettes til institutionens sundhedsplejerske eller ledende sundhedsplejerske Gitte Skou Rasmussen: mobil 2327 6655, [email protected]
Luseguide
Her kan du downloade guiden om lus.
Mobiltelefoner
Lærerne samler mobiltelefonerne ind i første lektion, og de udleveres igen, når skoledagen er slut. Mobiltelefonerne må i timerne kun anvendes efter aftale med læreren.
Opholdsområder
Først fra 7. klasse må eleverne – medmindre forældrene modsætter sig det – forlade skolens område i skoletiden.
Det er tilladt at være inde i frikvartererne med den undtagelse, at bh.kl.-6. kl. skal være ude i 10-frikvarteret og spisefrikvarteret. Faglokalerne skal være låst i frikvartererne.
Parkering
Cykler skal parkeres i cykelkælderen eller under halvtaget bag festsalen – knallerter under halvtaget bag festsalen.
Kun biler med særlig tilladelse må køre ind på skolens område mellem kl. 7.45 og 14.15.
Rygepolitik
Kildegård Privatskole er røgfrit område for alle.
Eleverne har forbud mod at ryge i skoletiden – også når de færdes uden for skolens område!
Sorgplan
Skolen har en sorgplan, der sætter os i stand til at yde akut hjælp til børn og medarbejdere, der er udsat for f.eks. Dødsfald, overfald, ulykke, skilsmisse eller alvorlig sygdom.
Trivselspolitik/antimobbestrategi for kildegård privatskole
Værdiregelsæt i forhold til trivsel
På Kildegård forsøger vi at opbygge et miljø, hvor faglig læring og social trivsel går hånd i hånd igennem hele skoleforløbet. Vores elever skal have passende udfordringer fagligt, socialt og personligt, og vi anser et trygt skolemiljø, hvor der er plads til at være den, man er, som en forudsætning for den enkelte elevs mulighed for læring og udvikling. Ingen elever skal mobbes, hverken i skoletiden eller i fritiden, og hverken ved ord og handlinger direkte eller digitalt.
Vores kerneværdier i forhold til trivsel er hentet i skolens overordnede værdisæt under punkterne ”Dannelse” og ”Trivsel”. Herfra vil vi gerne fremhæve følgende værdifulde kerneværdier:
Kerneværdi | Forståelsen af kerneværdierne |
Ordentlig og imødekommende adfærd | Vi har en ordentlig omgangstone og empatisk adfærd. Vi udviser interesse og omsorg for hinanden, forsøger at mærke andres behov og tager hensyn til hinanden. Elever, medarbejdere og ledelse viser åbenhed ved henvendelser om elevers mistrivsel. |
Ligeværd og tolerance | Vi betragter alle mennesker som ligeværdige og er åbne overfor hinanden såvel menneskeligt som holdningsmæssigt. |
Struktur og dialog i den daglige undervisning | Vi arbejder struktureret i et traditionelt undervisningsmiljø. Vi påtager os ansvaret for undervisningen og forventer, at eleverne påtager sig deres del af ansvaret for deres faglige udvikling. Med dialog og anerkendelse ønsker vi at sikre et godt forhold lærere og elever imellem, og undervisningens struktur sikrer, at alle elever føler sig set, hørt og imødekommet. Vi sikrer os herigennem, at eleverne kan udvikle sig individuelt. |
Ansvarlighed | Alle – elever, forældre, medarbejdere og ledelsen – tager i dagligdagen ansvar for den fælles trivsel ved at deltage i fællesskabet og være medansvarlig. Vi forventer, at forældrene er åbne både overfor hinanden og overfor skolen i forhold til trivselsmæssige problemer, at de tager medansvar for, at skolen er et fællesskab, der er åbent for alle og tager tydeligt afstand fra mobning. Medarbejdere og/eller ledelse har pligt til at gribe ind ved mobning. |
Kildegård Privatskoles antimobbestrategi er udarbejdet for at give fælles retningslinjer for arbejdet mod mobning. Vi ønsker at opspore mobning så hurtigt som muligt og være klar til tiltag, hvis mobning sker. Strategien tager sig afsæt i Undervisningsmiljøloven og er udarbejdet efter skolens værdiregelsæt med henblik på at sikre et godt psykisk undervisningsmiljø og høj trivsel for alle skolens elever.